Четверг, 22 декабря (ст. ст.) 4 января 2017 (нов. ст.)


Прп. Никифора Прокаженного (1964).

Сщмчч. Димитрия Киранова и Феодора Поройкова пресвитеров (1938).
 
 
Тропарь великомученицы Анастасии, глас 4:
 
Победоно́снаго Воскресе́ния истинноимени́тая/ нарече́на еси́, му́ченице Христо́ва,/ побе́ды на враги́ поста́вила еси́ мук терпе́нием,/ Христа́ ра́ди, Жениха́ твое́го, его́же возлюби́ла еси́.// Того́ моли́ спасти́ ду́ши на́ша.

Кондак великомученицы Анастасии, глас 2:

Во искуше́ниих и ско́рбех су́щии,/ к твое́му́ хра́му притека́юще,/ прие́млют честна́я дарова́ния/ от живу́щия в Тебе́ Бо́жественныя благода́ти, Анастаси́е:// ты бо при́сно ми́ру то́чиши исцеле́ния.
 
***
 
Господь не оставил Свое творение. Невзирая на изгнание из Божиего мира, именуемого раем, Бог не пресек Своих отношений с людьми. Даже в отношении людей согрешивших, отвернувшихся от Него, более того, многократно отворачивавшихся, впадавших в идолопоклонство, вообще отрицавших само Божие существование, Господь проявлял Свою милость. Но эта милость была ограничена. Бог не мог дать людям Свою силу, Свою благодать, потому что не мог с падшим человечеством разделить Свою жизнь. Он как бы помогал со стороны, но грех опустил тяжелую завесу, воздвиг непреодолимую стену, отделявшую Бога – Источник благодати – от человека.
 
 
Источник: http://calendar.rop.ru/?idd=369